Tekort aan zuigelingenvoeding

Bio Bebo is een groot voorstander van borstvoeding en raadt aan om je kindje tenminste 6 maanden borstvoeding te geven. Dit is dus absoluut geen promo praatje om je kind aan de flesvoeding te krijgen. In tegendeel! Oprichtster Barbara heeft zelf haar kindjes met groot plezier borstvoeding gegeven. Na ruim 6 maanden stapte ze over op flesvoeding.

Alternatief

Heel fijn dat er een alternatief is voor als je na 6 maanden met borstvoeding wil stoppen. Barbara wist toen al dat ze haar kindjes in ieder geval biologische flesvoeding wilde geven. Na zich goed te hebben ingelezen koos ze voor een bepaald merk biologische opvolgmelk. In Amsterdam moest het vast geen probleem zijn om dat merk te vinden. Het tegendeel bleek waar! Als ze al een winkel vond waar biologische flesvoeding verkocht werd, stond ze vaak voor een leeg schap. Er bleek een flink te kort aan poedermelk te zijn!

Melkstress

Lange rijen bij de kassa, je moeten legitimeren om een pak te mogen kopen, of zelfs met lege handen weer moeten vertrekken om vervolgens de hele stad rond te fietsen voor dat ene pak om het weekend mee door te kunnen komen. Ontzettend vervelend.

Waar kwam dat tekort aan flesvoeding ook alweer vandaan? Dat probleem ontstond in 2008 toen Chinese kinderen overleden door de giftige stof Melamine die in melkpoeder werd aangetroffen. Sindsdien kopen Chinese ouders liever buitenlands melkpoeder waardoor er in Nederland een groot gebrek ontstond.

Nu weer tekorten

Het leek een tijdje beter te gaan met de verkrijgbaarheid van flesvoeding. In 2015 werd de productie van melkpoeder verhoogd en werden er speciale online verkoopkanalen voor Chinese kopers opgericht. Helaas zien we de laatste tijd weer steeds vaker lege schappen. Bij enkele supermarkten kun je de melkpoeder alleen bij de servicebalie aanschaffen en dan ook nog maximaal een bus per persoon per dag. Waar het huidige tekort vandaan komt is niet duidelijk. De grote producenten erkennen dat er weer een tekort is, maar hebben vooralsnog geen opheldering gegeven over de mogelijke oorzaak.

Kan Bio Bebo leveren?

Bio Bebo ziet ook dat er leveringsproblemen zijn. "Gelukkig hebben wij tot nu toe nog niet zoveel last gehad van de tekorten, maar ook wij zien dat er minder voorraad wordt geleverd dan enkele maanden geleden." Bio Bebo verkoopt onder andere Hipp Bio poedermelk, Kabrita geitenmelkpoeder en Biobim Lac. "Vooralsnog hebben we alle bestellingen kunnen leveren, maar voor de zekerheid houden we nauw contact met de leveranciers over de voorraden." Dat Barbara zelf moeder is, is wel te merken. Onlangs kreeg zij een mailtje van een moeder die juist die ochtend een bestelling had geplaatst van poedermelk, maar erachter kwam dat haar voorraad diezelfde avond al op zou zijn, zo snel zou de pakketbezorger niet kunnen leveren. En een baby zonder voeding, dat zou Barbara niet laten gebeuren. Ze twijfelde geen moment, vond nog een extra bus poedermelk, zocht het adres op, sprong op de fiets en zorgde er persoonlijk voor dat deze baby geen honger zou hoeven lijden.

Bekijk het aanbod zuigelingenvoeding van Bio Bebo hier.

Verfijn je opdracht hieronder

(of ga door met het typen in het zoekvak hierboven):

Producten

Zoek op prijs

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste Bio Bebo producten, aanbiedingen en nog veel meer!