Slaapritueel

Nog één kusje

De avonden lopen bij mij altijd volgens een vast patroon. Rond 19.30 gaan de kinderen naar bed. Dat houdt in: tandjes worden gepoetst, pyjama wordt aangetrokken en verhaaltje wordt voorgelezen. Je zou denken dat het slaapritueel hier eindigt. Maar nee, oh nee. Nu begint het pas. Als de lichten in de kinderkamers zijn uitgedaan tel ik binnensmonds al af: 3, 2, 1: "mama! Mag ik nog een kusje?" Nu ben ik de beroerdste niet, een extra kusje geef ik graag. Maar ook hier eindigt het niet. Nee, nu is papa aan de beurt. "Wil je vragen of papa nog heel even komt?". Vervolgens verstopt zoonlief zich onder zijn 500 knuffels in zijn bed en moet papa hem zoeken. Dat verloopt steevast volgens het volgende patroon: papa komt kamer binnen, papa zegt dat hij nog een kusje komt geven, papa doet heel verbaasd dat hij zoontje niet ziet, papa roept dat het wel heel vreemd is dat zoontje ineens is verdwenen, papa roept zoontje, papa krijgt geen reactie, papa gaat zoeken in het bed, papa kan zoontje niet vinden, papa zoekt nog een keer, papa kan zoontje nog steeds niet vinden, papa zoekt nog een laatste keer, zoontje springt ineens te voorschijn met het allergrootste plezier. Vervolgens wordt er nog even geknuffeld en wordt afgesproken dat zoontje nu echt gaat slapen.

Einde?

Einde? Nee, nee, nee, nu begint deel twee. Dochter roept met zielig stemmetje: "mama! Ik heb zo'n pijn aan mijn vinger, mag ik een pleister?" Ok, een pleister moet kunnen, denk ik. Vervolgens nog een kusje, slokje water en even instoppen. Ik plof nu lekker neer op de bank met een kopje thee. Juist als ik mijn eerst slok thee wil nemen, hoor ik een simultaan "mama!". Nu begint er een drie uur durende poging tot tijdrekken bestaande uit verzoeken tot kruik maken, voetjes masseren, knuffel zoeken, nog wat water pakken, toch nog een keer plassen, deur iets wijder open, deur toch nog wat meer dicht, kussen opkloppen en nog vijf laatste kusje geven. Als de kids na een liefdevolle doch strenge berisping dan eindelijk in slaap zijn gevallen, geniet ik op de bank nog twee minuten van mijn lauwe kopje thee voordat al knikkebollend in slaap val. Welterusten!Â

Avondpapje

Een lekker warm flesje is voor veel kindjes een vast onderdeel van het slaapritueel. Soms met een beetje pap om het flesje wat zwaarder te maken. Het is alleen zo jammer dat veel van die (pyjama)papjes zijn volgestopt met smaakversterkers en bakken met suiker. Gelukkig zijn er ook alternatieven. De papjes van Biobim bijvoorbeeld, zonder toegevoegde suikers, maar boordevol vitamines en mineralen.

Hier vind je al onze papjes.

Papjes en Granen - Bio Bebo

Verfijn je opdracht hieronder

(of ga door met het typen in het zoekvak hierboven):

Producten

Zoek op prijs

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste Bio Bebo producten, aanbiedingen en nog veel meer!