Hoe overleef je de feestdagen?

Houden jullie ook zo van de feestdagen? Heerlijk al die gezelligheid, family get togethers en lichtjes overal. I love it.

Het grote snoepgebeuren

Alleen al dat snoepen! Al vanaf eind oktober zijn ze bij mij in de ban van Halloween. Gelukkig hebben ze nog niet ontdekt dat je met Halloween de huizen rondgaat om snoep op te halen, maar vinden ze vooral het enge element heel leuk en spannend. Zodra de maskers en spinnenwebben zijn opgeruimd begint echter het grote snoepgebeuren. Dat is wel even een dingetje bij ons in huis. Op 11 november Met Sint-Maarten de buurt rond voor snoepjes en dan naadloos over naar de intocht van Sinterklaas, waarbij de pepernoten met handenvol tegelijk in hun knuistjes, capuchons, jaszakken en zelfs mama's hoed worden gestopt. Met veel moeite ontwijk ik vervolgens de rest van november bij het boodschappen doen volhardend, maar niet altijd succesvol, het schap met banketstaven, marsepein en chocoladeletters, en ook een toegestopte chocolademunt hier en daar kan ik niet vermijden. Vervolgens duiken we de kerstperiode in, met de bijbehorende verwenmomentjes van opa en oma, kerstkransjes uit de boom pikken en vooral veel warme choco drinken bij allerlei aandienende gelegenheden. En don't get me started on de oliebollen!

Overlevingsstrategie

Begrijp me niet verkeerd, af en toe wat lekkers moet best kunnen. Alleen is het tijdens de feestdagen wel verdomde moeilijk om op het rechte pad te blijven. Maar, niet gevreesd! Ik heb een strategie bedacht om de kids toch nog redelijk gezond het nieuwe jaar in te laten gaan. Zolang de basis goed is, mogen ze van mij best eens lekker snacken en snaaien. Ze krijgen een gezond ontbijt van heerlijke gezonde volkoren pannenkoeken (zelfgebakken door manlief) met een drupje biologische pure appelstroop, tussendoor wat fruit, volkorenbrood zonder zoet bij de lunch, 's middags een paar crackers en 's avonds een gezonde biomaaltijd vol vitamines en voedingsstoffen. Die pepernoten of kerstkransjes die neem ik dan maar op de koop toe.Veel succes en fijne feestdagen!
Liefs, Barbara

Verfijn je opdracht hieronder

(of ga door met het typen in het zoekvak hierboven):

Producten

Zoek op prijs

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste Bio Bebo producten, aanbiedingen en nog veel meer!